Naast de oorsprong van het ontstaan van PTC Limburg blijft er ook de reguliere fysiotherapie bestaan.

Wij als Fysio Group Limburg werken samen met een divers team aan specialiteiten en bieden ook consulten aan buiten kantooruren. Door de combinatie met PTC Limburg bieden wij een zorgvuldiger nazorg- traject aan en houden wij ons ook bezig met het aanbieden van de preventieve zorgsector.

Voor meer informatie neem contact met ons op, of plan direct online een afspraak in met een van onze therapeuten.

Afspraak maken met Fysio Group Limburg

Vestiging
Fysio Group Limburg, MaasnielFysio Group Limburg, Herten

Voorkeursdatum voor afspraak


Tijdstip
08:00 - 12:00 uur12:00 - 16:00 uur16:00 - 20:00 uur

PERSOONLIJKE GEGEVENS

Voornaam


Achternaam


Adres


Postcode


Woonplaats

AANVULLENDE GEGEVENS

E-mailadres


Telefoonnummer

MEDISCHE GEVENS
Heeft u een medisch verleden?
janee

Zoja, wilt u dan deze gegevens samen met u klachten hieronder invullen.

captcha

Vul bovenstaande code hier in:

fysio_GL_logo

PTC Limburg en Fysio Group 
Limburg bundelen uiteenlopendezorg onder een dak.
Samen op weg naar beter!

Algemene Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij behandelt patienten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen.

Nederland kent ongeveer 16.000 fysiotherapeuten die werkzaam zijn in zelfstandige praktijken, gezondheidscentra, ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen en steeds vaker op de bedrijfsvloer.

COPD Groepstherapie

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem, beide aandoeningen van de longen en de luchtwegen. De ziekte kenmerkt zich door een langdurige ontsteking van het slijmvlies van de luchtwegen.

Door de chronische ontsteking wordt het slijmvlies van de longen beschadigd, waardoor de longen hun elasticiteit verliezen. De beschadiging van het slijmvlies in de luchtwegen verergert geleidelijk waardoor de klachten vaak pas na het 40e levensjaar merkbaar worden.

Fysio Group Limburg biedt mensen met COPD de gelegenheid om onder begeleiding van een fysiotherapeut te leren hoe je verantwoord moet bewegen. Met als doel dat u in het dagelijks leven actiever wordt.

Dus: Met minder lucht méér kunnen doen!

Sport Fysiotherapie

In de loop der jaren is het aantal sportende mensen gestaag toegenomen. Door het toegenomen aantal sporters en door het harder worden van meerdere teamsporten is er een stijgende lijn te zien in het aantal sportblessures.

Sporters willen sporten en niks anders!!

Dit is voor ons de reden geweest om binnen de praktijk de tak sportrevalidatie en sportblessures op te zetten.Recreatief, topsport, individueel, teamsport, ontspanning, binnen, buiten, het maakt niet uit. Op alle fronten bestaat de kans op blessures.

Een goede begeleiding is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat u, als sporter sneller herstelt/ revalideert en minder kans heeft op terugkerende blessures.

Door een goede begeleiding is de sporter eerder fit en eerder inzetbaar.

Manuele Therapie

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten in het bewegingsapparaat, dat wil zeggen de wervelkolom en gewrichten in armen en benen.

Klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken.

Dergelijke stoornissen van het gewricht worden ook wel functiestoornissen genoemd. Vaak is een kortere of langere overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk.

Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam.

Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen.

Geriatriefysiotherapie

Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van het lichaam zien afnemen komen doorgaans in aanraking met de geriatriefysiotherapeut.

Deze heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare groepen met een hoge biologische leeftijd die te maken hebben met complexe problematiek.