Aqua joggen

Aqua joggen

Wilt u graag aan uw conditie werken? Dan is aqua joggen mogelijk wat voor u, een combinatie van ‘water atletiek’ en ‘ fitness’ . Door aqua joggen gaat u zich fitter voelen. U werkt namelijk aan uw conditie in diep water in combinatie met muziek zorgt het voor een perfecte training. De duur van de training bedraagt 45 minuten. Het doel van aqua joggen is het verbeteren van de algehele uithoudingsvermogen door een minimale belasting op het lichaam.

 

Wat is Aqua Joggen?

Aquajoggen is een totale workout met stressvrije bewegingen. Door het bewegen van het hele lichaam, traint u de efficiëntie van de ademhaling en hartslag. Ook verbranden we meer calorieën met aquajoggen. Het energieverbruik in het water is hoger dan trainen op de grond, afhankelijk van de intensiteit van beweging en watertemperatuur. Een intense sessie van 30 minuten kan tot 400 calorieën verbranden, wat overeenkomt met een half uur joggen op de grond. Aquajoggen is dan ook een hele goede manier om af te vallen. Met goede en deskundige begeleiding kun je door middel van slimme oefeningen binnen de 70-100 hartslagen per minuut blijven zodat je in de ‘afvalzone’ zit.

 

Voordelen van Aqua Joggen

Aquajoggen heeft verschillende therapeutische voordelen. De steun van het water minimaliseert de gewrichtsbelasting. In het water weegt het lichaam slechts eenderde van zijn gewicht, dus schokken worden sterk verminderd of zijn zelfs niet aanwezig als je met een drijfriem loopt of zwemt zonder je voeten op de grond te zetten. Aquajoggen is dus de ideale activiteit bij rugpijn, gewrichtsproblemen en overgewicht of na een blessure omdat het de kans op spier- en gewrichtsblessures minimaliseert.

 

Voor welke klachten is Aqua joggen effectief?

Aquajoggen is niet enkel goed om de periode van je blessure te overbruggen, maar ook voor de preventie van toekomstige blessures. Door de weerstand van het water werken je spieren en gewrichten harder om in beweging te blijven. Hierdoor worden ze sterker en verminderd het risico op kwetsuren. In het water maakt u grotere bewegingen, omdat u als het ware door het water gedragen wordt. Dit verbetert de bewegingsvrijheid van uw gewrichten.

 

Werkwijze

Bij PTC Limburg kunt u op basis van fysiotherapie, een abonnement of rittenkaart gebruik maken van onze aquajoglessen die per niveau zijn ingedeeld: laag, midden, hoog en gemengd. Zo kan iedereen deelnemen aan de lessen met onze professionele trainers of therapeuten. De lessen worden in de ochtend, middag en avonden gegeven van maandag tot en met vrijdag.

  • Neem contact met ons op:

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPTC Limburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
  • Zwemprogramma's
  • Neem contact met ons op: