walking-away

Lage rug onder controle

De lage rug is een van de gebieden in ons lichaam dat veel belast wordt. De lage rug bestaat uit vijf wervels. Doordat het een overgangsgebied is naar de bovenrug en het bekken wordt er veel belasting op de rug uitgeoefend. Verkeerde bewegingen of belasting van de rug kunnen voor veel klachten zorgen.

 

In de lage rug bevinden zich veel spieren en dieper gelegen kleinere draaispieren. Door de jaren heen treedt er slijtage van de tussenwervelschijven op. Hierdoor kunnen de spieren de banden en tussenwervelschijven niet goed meer opvangen. Dit heeft als gevolg dat de kapsels en banden in de onderrug te veel belast worden en dit kan pijnklachten veroorzaken.

 

Oorzaken van lage rugpijn
De meest voorkomende oorzaak van lage rugpijn is een langdurige eentonige belasting van de onderrug. Een andere oorzaak van lage rugklachten is het dunner worden van een tussenwervelschijf. Tevens kan het zo zijn dat na een lange periode van rugpijn te hebben gehad die weer hersteld is, de diepgelegen rugspieren soms niet meer goed functioneren. Dit kan voor een constante (chronische) pijn zorgen.

 

Voordelen van de programma ‘lage rug onder controle’
Tijdens het programma leren wij u om een juiste houding aan te nemen. Onder begeleiding van de fysiotehrapeut oefeningen die ervoor zorgen dat de klachten verminderen. De oefeningen zijn erop gericht om de diepgelegen spieren te trainen, zodat deze sterker worden en het spieruithoudingsvermogen verbeterd wordt.

 

Werkwijze
Allereerst wordt er tijdens de intake via verschillende testen uw lage rug onderzocht. Aan de hand van de testen wordt er een persoonlijk behandelprogramma voor u opgesteld. Vervolgens wordt er keken hoeveel behandelingen u nodig heeft. Na de eerste afspraak krijgt u meteen duidelijkheid over tips en vervolgstappen die genomen worden om uw klachten te verminderen/verhelpen.

  • Neem contact met ons op:

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPTC Limburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
  • Beweegprogramma's
  • Neem contact met ons op: