rugpijn

McKenzie

Heeft u regelmatig last van uw rug of nek zonder dat daar een duidelijke oorzaak voor gevonden is? In dat geval is McKenzie mogelijk iets voor u. Met deze therapie focust de therapeut zich op de symptomen. Er wordt op basis van de klachten een persoonlijk oefenprogramma opgesteld. Deze bestaat uit een unieke set bewegingen gericht op uw aandoening.

 

Wat is McKenzie therapie?
Bij McKenzie therapie stelt de therapeut een persoonlijk behandelplan op, dat gericht is op de symptomen die u ervaart. De therapeut kijkt welke factoren van invloed zijn op de klachten die u ervaart. Op basis hiervan stelt de therapeut oefeningen en adviezen op. De oefeningen die u met de McKenzie-therapeut doet, kunt u ook zelf thuis doen. Hierdoor versnelt het genezingsproces en heeft u de therapeut na een aantal behandelingen niet meer nodig. Na een aantal behandelingen zult u al verbetering merken. De oefeningen moeten zoveel mogelijk in de dagelijkse activiteiten geïntegreerd worden. Hiervoor hoeft u geen extra tijd uit te trekken. Dit kan tussen uw dagelijkse werkzaamheden door. Twee tot vijf minuten is al voldoende.

 

Waar en wanneer oefenen
De oefeningen zijn heel eenvoudig en makkelijk toepasbaar. Deze kunnen zonder de therapeut uitgevoerd worden. Denk hierbij aan rekoefeningen achter het bureau, nekbewegingen die u zelfs achter het stuur van uw auto kunt doen en armbewegingen die u tijdens het kijken van uw lievelingsprogramma op tv doet.

 

International McKenzie Insitute
McKenzie Kliniek Limburg is sinds 2006 conform aan de strenge voorwaarden opgelegd door het International McKenzie Institute. Dit biedt de patiënten en verwijzers garanties voor de competentie  van de toegepaste methode zoals het beschreven is volgens het internationale McKenzie Insitute.

McKenzie Kliniek Limburg beschikt over twee locaties, verspreid over Nederlands en Belgisch Limburg. Deze centra werken samen en bieden naast de McKenzie-behandeling verschillende nazorgprogramma’s in het kader van functionele en preventie training.

  • Maak een afspraak:

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPTC Limburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
  • Specialisaties
  • Maak een afspraak: