nek

Nekpijn

Nekpijn is een veelvoorkomende klacht. De klachten kunnen variëren van een stijf gevoel tot plotselinge pijnscheuten in de nek. De pijn kan uitstralen naar de schouders en/of armen. Meestal verdwijnen de klachten vanzelf, houden de klachten aan of keren ze steeds terug, dan heeft u mogelijk last van chronische nekpijn

 

Symptomen
Bij nekpijn is het bewegen van de nek erg pijnlijk. De klachten kunnen per persoon verschillen. Nekpijn kan zich om verschillende manieren uiten. De pijn kan naar uw schouders en of armen uitstralen. Tevens kan de pijn uitstralen naar uw hoofd, wat voor hoofdpijn kan zorgen. Behalve pijn kan nekpijn ook zorgen voor beperkingen in het bewegen van de nek. U kunt bijvoorbeeld moeite hebben met het draaien en buigen van het hoofd.

 

Oorzaak van nekpijn
Nekpijn kan verschillende oorzaken hebben. De klachten zijn meestal het gevolg van een verkeerde beweging van de nek, maar het kan ook een medische oorzaak hebben. Oorzaken van uw nekpijn kunnen zijn:

  • Een whiplash. Dit kunt u hebben opgelopen na een auto ongeluk, waarbij het hoofd een te snelle beweging ten opzichte van het lichaam.
  • Nekhernia, een uitpuiling van de tussenwervels in de nek.
  • Een verkeerde lichaamshouding, of een eentonige houding van de nek.
  • Overbelasting van de nek door bijv. bureauwerk of zwaar tillen.
  • Stress

 

Nekpijn verhelpen en voorkomen
Er zijn verschillende oefeningen die u kunnen helpen bij het verminderen en/of voorkomen van uw nekpijn. Het is belangrijk dat u uw nek blijft bewegen, ondanks dat dit erg pijn kan doen. Het blijven bewegen van de nek zorgt er namelijk voor dat de spieren niet verslappen. Het doen van kleine oefeningen, zoals het op en neer bewegen van de nek, kan ervoor zorgen dat de pijn verminderd. Tevens is het belangrijk dat spanning en stress vermeden worden. Spanning en stress zorgt ervoor dat de spieren onder druk komen te staan. Hierdoor worden uw spieren sneller moe zodat er nekspanningen en later nekpijn ontstaan.

 

Blijven de klachten aanhouden?
Onze therapeuten helpen u graag bij het verhelpen/verminderen van nekpijn. Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht en tevens vindt er een lichamelijk onderzoek plaats. Vervolgens wordt er gekeken welke behandelwijze het best past bij uw klachten. Na de eerste afspraak krijgt u meteen duidelijkheid over tips en vervolgstappen die genomen worden om uw klachten te verminderen/verhelpen.

  • Maak een afspraak:

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPTC Limburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
  • Aandoeningen
  • Maak een afspraak: