IMG_2422

Senior Fit

Uit onderzoek onder senioren is gebleken dat regelmatig bewegen niet alleen zorgt voor een betere gezondheid, maar ook voor een hogere kwaliteit van het leven. De mogelijkheden tot bewegen neemt af, terwijl bewegen ( minimaal 30 minuten) juist erg belangrijk is. Bij het ouder worden verliezen we spiermassa (sarcopenie). Door te bewegen versterk je deze spieren, maar verbeter je ook balans, lenigheid en uithoudingsvermogen. Deze zijn ontzettend belangrijk om fysiek succesvol ouder te worden en kunt u langer zelfstandig blijven.

Een ‘senior-fit’ programma heeft dus meerdere lange termijn voordelen. Naast de lange termijneffecten ziet u ook direct resultaat. U gaat zich namelijk fitter en energieker voelen. Dit zult u al merken in uw dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen doen, fietsen, (trap)lopen, wandelen etc.

Waar wordt aandacht aan besteed?

  • Het verbeteren van de beweeglijkheid van de gewrichten.
  • Verbetering en optimalisering van het uithoudingsvermogen.
  • Het versterken én sterk houden van de spieren.
     

Senior Fit programma
De training is erop gericht om het ouder wordende lichaam soepel en in conditie te houden. Dit gebeurt in een ontspannen en gemoedelijke sfeer individueel of in groepsverband. De programma’s worden opgesteld door onze therapeuten. U wordt begeleid door een fysiotherapeut of trainer die uitgebreide kennis heeft van zowel gezond bewegen als van aandoeningen die u op later leeftijd kan oplopen.

Werkwijze
De eerste afspraak bestaat uit een intake bij een van onze fysiotherapeuten. U wordt tijdens deze intake op verschillende items getest om zo tot een persoonlijk oefenprogramma te komen. De testen worden periodiek herhaald om de voortgang te beoordelen.

  • Neem contact met ons op:

  • Beweegprogramma's
  • Neem contact met ons op: